Naše sdružení

Místní sdružení Občanské demokratické strany v Chrudimi má k 14. 07. 2022 celkem 25 členů.

Výkonným orgánem je Místní rada, která od listopadu 2021 pracuje v následujícím složení:

Mgr. Jan Čechlovský – předseda místního sdružení

Kateřina Jánská – místopředsedkyně místního sdružení

Vojtěch Langr – pokladník místního sdružení

Zuzana Čechlovská - členka místní rady

Mgr. Tomáš Kopecký - člen místní rady

Bc. Jiří Kubeš - člen místní rady

Miroslav Pavlík – člen místní rady

Lukáš Pleskot - člen místní rady

V komunálních volbách v roce 2022 získala ODS 3 mandáty, jejími zastupiteli se stali:

Mgr. Jan Čechlovský

Kateřina Jánská

Bc. Jiří Kubeš

Zástupci ODS byli nominováni i do výborů zastupitelstva města a komisí rady města, po svém zvolení působí v následujících orgánech města:

Mgr. Jan Čechlovský, vedoucí projektů

zastupitel

předseda Kontrolního výboru ZM Chrudim

Vystudoval sociální práci a sociální politiku a tomuto oboru se věnoval až do svého vstupu do komunální politiky. Poprvé byl do chrudimského zastupitelstva města zvolen 2002. Poté se stal místostarostou, na jedno volební období starostou města a na nějakou dobu díky preferenčním hlasům i poslancem. Po svém návratu z Prahy se rád vrátil zpátky na radnici na pozici neuvolněného místostarosty, kterou zastával až do roku 2018.

V současné době pracuji v soukromém sektoru. Zastupitelem města jsem dvacet let a lídrem kandidátky ODS jsem se stal poprvé na prahu třicítky. Práce na radnici a podílení se na rozvoji města mě vždycky bavila, ale mám za to, že po dvou dekádách nastal čas nechat starost o město kolegyním a kolegům mladším, energičtějším a čerstvějším. Jsem i nadále připraven působit ve prospěch města Chrudim, byť od této chvíle především podporou mých kolegů a svými zkušenostmi.

Kateřina Jánská, investiční technik samosprávy MěÚ

zastupitelka

členka Finančního výboru ZM Chrudim

členka Kulturní komise RM Chrudim

Jsem rodačka z Chrudimi, vystudovala jsem zahradnickou školu v Kopidlně a po krátkém působení v jiných oborech jsem se v roce 2002 vrátila ke své původní profesi prací na městském úřadu. Tam jsem se dostala až k urbanismu města, k projektům řešícím komplexně regenerace veřejných prostranství a k problematice parkování ve městě. Po zvolení do zastupitelstva města a následně do rady města jsem se na rozvoji a ekonomice města podílela aktivněji.

Chrudim je má srdeční záležitost, mám ji ráda a záleží mi na ní. Zkušenosti z radnice mě naučily poznat ho do detailů, vnímat ho jako komplexní celek a chápat ho v souvislostech ekonomických, administrativních i sociálních. Na druhou stranu jsem prací pro něj měla možnost poznat město do nejmenších detailů, takže vím, kde jsou jeho slabiny, a došla jsem k závěru, že i malými pozvolnými úpravami v souladu s obyvateli se dokáží velké zázraky.

Bc. Jiří Kubeš, marketingový ředitel

zastupitel

člen Komise pro zahraniční vztahy a cestovní ruch RM Chrudim

Vystudoval Média a komunikace na University of New York/Prague a po několika letech praxe v Praze se vrátil zpět do svého rodného města. V Chrudimi několik let vedl jazykovou školu a podílel se tak na vzdělávání velké části našich spoluobčanů.

Ve svém profesním životě se vždy věnoval různým formám marketingu po celém světě. V současnosti se stará o trhy střední Evropy v oboru automotive.

„Jsem přesvědčen, že Chrudim je nádherné město, které stojí za to zlepšovat a umožnit tak jeho obyvatelům život v moderním, kulturním a bezpečném městě. Stále je na čem pracovat, ať to jsou problémy s parkováním, nebo volnočasové aktivity a kulturní vyžití. Pojďme to posunout dále.“

Vojtěch Langr, student

člen Komise pro zdravotnictví RM Chrudim

Je absolventem Střední školy zdravotnické a sociální v Chrudimi. Po střední škole se rozhodl změnit obor a začal studovat politologii na Filozofické fakultě Univerzity Hradec Králové. Chtěl by sloužit všem občanům v Chrudimi řešením problémů, které byly dosud přehlíženy. Včetně toho by se rád uplatil v realizaci smysluplných projektů, které přinesou lepší kvalitu života co největšímu počtu občanů. Jako mladý člověk do politiky přináší schopnosti učenlivosti, empatie, oddané reprezentace svým spoluobčanům, a především nový pohled do funkce našeho krásného města.

„Chrudim, jako mé rodné město, mi naprosto přirostlo k srdci a nedokážu si představit ho někdy opustit, natož ho nechat padnout na kolena. Má vize pro Chrudim je, že se staneme prosperujícím a moderním městem, které vyzdvihuje své historické kořeny hodné obdivu od celé ČR a Evropy. Z celého srdce si přeji, aby se nám zde žilo dobře a udělám vše, co bude v mých silách, aby se přání stalo realitou.“

Zuzana Čechlovská, projektantka

členka Komise bytové a pro řešení problematiky nebytových prostor RM Chrudim

Po maturitě na vodohospodářské průmyslovce ve Vysokém Mýtě pracovala v oboru – s menšími přestávkami (je mámou tří skvělých dětí) - až do loňského roku, kdy ji zaujala možnost pracovat v chrudimském CityZenu.

„V Chrudimi jsem se narodila, žiju tady, sleduji změny. Velký kus života jsem měla možnost „čuchnout“ blíže k fungování radnice. Rozhodně vím, že to není nic jednoduchého, ale pokud je motivací dělat to nejlepší pro „svoje“ město a mít k tomu partu stejně smýšlejících lidí, pak to půjde…“

Mgr. Pavel Kobetič, historik

předseda Komise historické a letopisecké RM Chrudim

Vystudoval historii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. V Chrudimi žije od roku 1971 a kromě čtyř let, kdy byl místostarostou města, pracoval ve zdejším muzeu. Zájemci o regionální historii jistě navštívili některou z jeho výstav, četli jeho články (mj. v Chrudimském zpravodaji) nebo některou z více než dvou desítek knih. V komunální politice působí od roku 1998: 21 let je zastupitelem, 14 a půl roku byl radním města. Jako předseda historické a letopisecké komise se podílel na přípravách oslav v letech 2005 a 2007, inicioval instalaci pamětních desek (v roce 2017 např. chrudimských Kosů), informačních tabulí na hřbitovech, opravy opuštěných hrobů významných osobností a navrhl také Chrudimský panteon.

„V roce 2018 jsem připravil pro město Chrudim největší výstavu své kariéry o historii města v letech 1918−2018, společně s kolegy 2. vydání chrudimské Encyklopedie a také publikaci o politickém vývoji Chrudimě od roku 1990. V letošním roce byl zásluhou komise, které předsedám, dokončen Chrudimský panteon a pro rok příští by se komise měla stát především odborným garantem oslav 500. výročí smrti chrudimského rodáka Viktorina Kornela ze Všehrd.“

Mgr. Tomáš Kopecký, ředitel společnosti

člen Komise pro rozvoj sportu RM Chrudim

Vystudoval pedagogickou fakultu v Hradci Králové a v Chrudimi žije více jak 25 let. Poznal problémy a potřeby Chrudimi jako obyvatel města i jako městský zastupitel a člen komisí. Pracuje v Chrudimské besedě, kde se podílí na organizaci a realizaci kulturních akcí v Chrudimi. Je přesvědčený, že sport a kultura k Chrudimi neodmyslitelně patří a město musí do těchto oblastí směřovat více svého zájmu i finančních prostředků.

„Problémy a věci se snažím řešit a ne o nich jen planě diskutovat.“

Miroslav Pavlík, jednatel společnosti

člen Komise dopravní RM Chrudim

V Chrudimi žije od doby, kam až jeho paměť sahá (od jeho 1 roku). Je to město, které by jen nerad opouštěl, a doufá, že se to nikdy nestane. Přirostla mu k srdci asi jako spoustě dalších hrdých Chrudimáků, kterých, jak ví, není málo. Zažil tu první lásky, úspěchy, i prohry. Reprezentoval město v rugby, hrál ochotnické divadlo, hrál v hudební kapele, založil zde fungující firmu. Chrudim je prostě jeho srdcovka!

„Snažím se držet hesla, že věci je třeba posouvat dál. Snažit se o to, aby byly lepší, než jsou, protože stagnace je fáze, ze které se snadno stane rezignace. Vše, co jsem kdy ve svých profesích dělal, jsem se snažil postrčit alespoň o kousek dál. Někdy s větším a někdy bohužel s menším úspěchem. I z neúspěchu se dá ovšem vytěžit výhra v podobě ponaučení a zkušenosti. Tak to mám ve své práci a ve svém životě.“

Lukáš Pleskot, podnikatel

člen Komise rozvoje a výstavby města RM Chrudim

Více než 20 let zajišťuje chrudimákům připojení k internetu ve firmě OMEGA plus. Jednou z jeho vášní jsou počítačové/mobilní hry. Tento svůj koníček postupně přetavil v business a založil agenturu PLAYzone, kde je výkonným ředitelem a organizuje ty největší esportové soutěže v ČR.

„Bydlím v Chrudimi celý svůj život a hodlám tu zůstat. Zajímám se o své okolí a chci aktivně přispět k jeho zlepšování.

Bc. Miroslava Vagenknechtová, ředitelka mateřské školy

členka Komise školská, pro výchovu a vzdělávání RM Chrudim

Vystudovala Střední pedagogickou školu V Litomyšli. Po letech, už ve funkci ředitelky MŠ, absolvovala studium na Pedagogické fakultě na Karlově Univerzitě v Praze obor Management školství. V Chrudimi žije od roku 2005. V současné době je ředitelkou jedné z chrudimských mateřských škol.

„V mateřské škole nejde jen o práci s dětmi, ale především o komunikaci s ostatními partnery: zřizovatelem, rodiči, zaměstnanci, dodavateli, ostatními školami, institucemi a organizacemi. S vědomím, že není na světě člověk ten, který by se zavděčil lidem všem, jde o práci smysluplnou a obohacující.“

Petr Vojtěchovský, autorizovaný stavitel

člen Komise pro rozvoj sportu RM Chrudim

Do Chrudimi přišel v roce 1966 za fotbalem. Nejprve zde působil coby aktivní hráč, trénoval mládež a potom i dvacet let řídil fotbalový klub. V 70. a 80. letech jako stavební technik na městě zabezpečoval práce při sanaci historického podzemí, obnově gotických hradeb a dalších památkových objektů. Po revoluci pokračoval v této činnosti jako živnostník. Od 90. let se podílel na chodu města z pozice místostarosty, radního, zastupitele a člena sportovní a stavební komise.

"Domnívám se, že o Chrudimi dost vím, že jsem zde zanechal určité stopy (snad i některé dobré) a mohu své zkušenosti zúročit ve prospěch města v mnoha oblastech: činnosti zájmových sdružení, modernizaci a výstavbě sportovních zařízení, obnově památek, revitalizaci a údržbě veřejných ploch. Spolupodílet se na životě ve městě je povinností nás všech. Mojí určitě, dostal jsem zde několik šancí se projevit a uplatnit a mám tedy co vracet.“